Hoppa till innehållet

Boden Handboll IF

Sparbanken Nord storsatsar på Boden Handboll och utökar stödet
22 februari 2020

Sparbanken Nord storsatsar på Boden Handboll och utökar stödet

Boden Handbolls samarbetspartner Sparbanken Nord kliver in med en stor summa för att stötta klubben, både för elitlicensen och ur ett långsiktigt perspektiv, som en del i bankens arbete med att investera i regional hållbarhet och handlingskraft.

– För oss handlar det om att vi vill vara med och utveckla möjligheterna för vår region och för Boden. Boden Handboll är en del i att skapa framtidstro och förutsättningar för unga kvinnor att utöva elitidrott häruppe, säger Gunnar Eikeland, VD på Sparbanken Nord.

Sparbanken Nord går in med totalt 250 000 kronor till Boden Handboll. Det innebär att klubben har kommit ännu närmare slutmålet att möta de ekonomiska kraven för elitlicensen till SHE, säger Boden Handbolls ordförande Alina Maglic.

– Vi är otroligt tacksamma över Sparbanken Nords bidrag. Det är också glädjande att de, trots att de inte har kontor i Boden, går in och stöttar oss och den regionala utvecklingen. Det här visar tydligt att vi har ett brett stöd och en stor betydelse för hela vår region.

Stöttningen från Sparbanken Nord är en del i bankens arbete med att vara en aktiv del av samhället och att bidra till att skapa tillväxt, fler jobb, bra utbildning och livskvalitet – i syfte att vara en betydande del i regionens framtid.

– Som sparbank har vi alltid värnat om det lokala. Därför satsar vi en väsentlig del av vårt överskott på att utveckla vår hemmaregion. Det är vårt sätt att ta ansvar och det möjliggörs av våra kunder som är med och bidrar till regionens bästa, förklarar Gunnar Eikeland.

Sedan klubben i slutet på januari gick ut med att elitlicensen var i fara på grund av den ekonomiska situationen har man sett en stor uppslutning bland sponsorer, samarbetspartners och supportrar.


– Det har varit en fantastisk respons, både från stora och små aktörer. Vi är otroligt tacksamma för alla bidrag vi har fått, oavsett storlek. Och även om Sparbanken Nord gått in med jättemycket pengar så är vi ännu inte i mål, 30 april är fortfarande vårt målsnöre, säger Alina Maglic.

 

Om Sparbanken Nord:

Sparbanken Nord är regionens egen bank med verksamhet i de tio kommunerna Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur, Arjeplog, Jokkmokk, Gällivare, Kiruna, Pajala, Överkalix och Övertorneå. Med en affärsvolym på drygt 50 miljarder kronor och 200 medarbetare är vi en av landets största sparbanker och en betydande finansiell aktör i Norrbotten. En del av vinsten avsätter banken till sånt som är bra för regionen. Vi kallar det för Sparbanken Nord - Framtidsbanken. http://www.sparbankennord.se/

 

På bilden ser du Gunnar Eikeland och Alina Maglic

 

 Fler nyheter

Kallelse till årsmöte

25 maj 2022, publicerad av Mikael Carlsson
Här med kallas medlemmar till årsmöte för Boden Handboll IF. Datum:  Tisdag den 21 juni 2022 Plats: Bodens Energi Arena våning 3  Tid kl 18:00. På...

Säsongskorts kampanj!

29 april 2022, publicerad av Mikael Carlsson
HANDBOLLSVÄNNER! Vi kommer ha en säsongskort-kampanj som startar på måndag och pågår hela maj. Är du vuxen får du köpa ett säsongskort för...

Ny tränare

29 april 2022, publicerad av Mikael Carlsson
Ny tränare i Boden Handboll IF! Boden Handboll IF har skrivit ett tvåårskontrakt med en ny huvudtränare.Göteborgaren Filip Olausson flyttar upp...