Hoppa till innehållet

Boden Handboll IF

Ny tränare klar för kommande säsong!
17 januari 2018

Ny tränare klar för kommande säsong!

Klart med ny tränare för Boden Handboll IF!
Patrik Liljestrand ersätter Per Johansson nästa säsong.

Idag är Patrik tränare för IFK Skövde i herrarnas handbollsliga.
Han har Kroppskultur i Uddevalla som moderklubb.
Som målvakt firade han stora triumfer i Ystad där det blev SM-guld med Ystads IF 1992 och han var också med och tog OS-silver i Barcelona samma år.

 

Utlandsäventyret inleddes med en treårsperiod i Norge där han representerade både Stord och Drammen. Därefter blev det många tränarår i Tyskland. 1,5 år som assisterande tränare till Ola Lindgren i HSG Nordhorn följdes av TV Emsdetten som han tränade både åren 2004-08 och 2011-13.
Patrik tog som tränare upp Emsdetten i tyska Bundesliga.
Ett tag var han även i TuS N-Lübecke innan utlandsdelen avslutades med två år i polska NMC Powell Zabrze där det blev tredjeplaceringar i högsta ligan båda åren.
Patrik har sin sin familj i Ystad men kommer trots det, i princip, bli en tränare på heltid i Boden.

Kenneth ”Kekke” Harlin kommer att finnas vid hans sida.Vi ser det som ett absolut måste att Kekke fortsätter verka i Boden Handboll IF. Han är en viktig kulturbärare för oss och tillsammans med Patrik så kommer han utveckla laget ytterligare.

 

Per Johansson har fått uppdraget att leda Montenegro.

 

Per säger följande

-Uppdraget för Montenegro i VM gav verkligen mersmak och jag är hedrad och stolt över chansen jag nu får. För mig är det en pojkdröm som slår in nu när jag får chansen att leda Montenegro de nästkommande 3 åren. Under dessa år kommer det att spelas 2st EM, 1VM och 1st OS och jag känner att jag får en chans till en unik inblick i jugoslavisk handboll.
Beslutet innebär att jag lämnar Boden efter säsongen och det känns såklart lite tråkigt då det finns en grym potential i både laget och klubben.
Tillsammans med näringslivet och kommunen tror jag Boden på sikt kommer att bli en livsfarlig en utmanare i svensk handboll.

- Det känns otroligt skönt att Boden redan nu har klart med tränare inför nästa säsong.
Detta besked underlättar fantastiskt mycket när det gäller kontakter med spelare både intern och externt och för framtida planering. Det skapar ett fint lugn i verksamheten. Dessutom slipper klubben en massa oro och spekulationer.
Jag känner Patrik väl och hade som honom som spelare i GF Kroppskultur när vi avancerade till Elitserien.
Patrik är ett fullblodsproffs som tränare och Boden ska vara väldigt glada för att man lyckats knyta till sig en sådan kompetent huvudtränare.
Patrik har ju dessutom erfarenhet från både Tyskland och Polen och det tror jag är värdefullt nu när han ska ta sig an Bodens lag som innehåller ett antal spelare från olika kulturer.

 

Vi är mycket nöjda med att Patrik har valt oss kommande säsonger. Vi är även stolta och glada över den insats Per Johansson gör i Boden Handboll IF.

 

(Bild från IFK Skövde hemsida)Fler nyheter

Träningsmatcher för Boden Handboll IF

20 september 2021, publicerad av Mikael Carlsson
Denna vecka så har vi två träningsmatcher.Fredag 24 sept kl 18:00 i Tyresö mot Tyresö HandbollDu kan se den...

Fyrtal blev ett topp par!

8 september 2021, publicerad av Mikael Carlsson
Uppdaterat med förändringar.     - Imorgon torsdag 9 september mot Bodens BK HF kl 18:45 i Hildursborg - Den 14 september kl 17:15 i Boden Arena...

Bra trots förlust mot Höör!

29 augusti 2021, publicerad av Mikael Carlsson
Boden Handboll IF- Höörs HK H65 24-19 (7-15)Kalia Klomp 6, Emmy Nordmark 5, Alma Mikaelsson 2,Lotta Kulju 1, Adriana Bastos 1, Soraia Lopes...