Hoppa till innehållet

Boden Handboll IF

Inför veckans bortaturné!
14 november 2017

Inför veckans bortaturné!

Laget åker ner till Skåne och möter Eslövs IK på torsdagskväll. På fredag flyger de vidare till Helsingfors för att spela returmatchen i Challenge Cup på lördag. 
Vi har tagit ett snack med Emma Petersson, för att höra hennes tankar!

 

Hej Emma!

Hur är känslan efter lördagens vinst?

-Det är en otroligt skön känsla, det var en efterlängtad vinst som gör att vi tar med oss ny energi till veckans matcher.

 

Hur går snacket i laget när det gått tungt ett tag?

- Vi vinner och vi förlorar som ett lag. Lagidrott är fint på det sätt att man aldrig är själv. Vi går igenom tunga perioder tillsammans och vi stöttar varandra. Vi pratar om vad som går dåligt, vad vi gör för fel och det är högt i tak. Alla får chansen att berätta hur man upplever vissa situationer osv. Sedan gäller det att rätta till misstagen. Det är inte alla gånger så lätt, ibland tar det längre tid medan vissa saker går att lösa direkt. Men det är jätteviktigt att just prata om problemen som uppstår för att kunna göra det bättre nästa gång.

 

Ni åker ner till Skåne på torsdag och spelar mot Eslöv, sedan på fredag åker ni vidare till Helsingfors för att spela returmatchen i Challenge Cup på lördag.
Vi börjar med matchen på torsdag, vad är viktigt?

- Först och främst ska vi ta med oss allt bra vi gjort i tidigare matcher. När vi fokuserar mer på vårt eget spel än på motståndarnas spel får vi ett helt annat flow vilket skapar en trygghet. Framåt sett gäller det att vi spelar för varandra, vågar låta bollen gå, inte vara för ivriga, hitta rätt lägen och då gå för det till 100%! Bakåt sett måste vi jobba mer för varandra, flytta laget från sida till sida och smälla på från början. Eslöv har många individuellt duktiga spelare så som Julia Bardis som ligger 3a i skytteligan. Men förhoppningsvis får vi till ett bra försvarsspel och ett bra målvaktsspel som kan sätta stopp för henne och hennes lagkamrater.

 

På lördag är det dags för match i Challenge Cup igen. Ni vann med 13 bollar hemma mot Helsingfors, är det lätt att underskatta dem nu till returmatchen?

- Vi kommer absolut inte underskatta Helsingfors. Vi hade stundtals stora problem i försvarsspelet i hemmamatchen och jag tror att Helsingfors kommer ha gjort sin läxa tills på lördag. Självklart går vi in i matchen med ett större självförtroende än vad vi gjorde i förra matchen. Men det kan gå fort i handboll. Vi ska se till att rätta till våra misstag sedan sist och fokusera på vårt spel. Det skall bli kul att få spela i deras hemmahall.

 

Hur är läget i laget?

- Läget i laget är bra. Vi har några bra träningsveckor i bagaget. Det känns som vi steppat upp det en nivå på träningarna och vi vågar smälla på varandra mer nu än förut. Vi vet vilken kapacitet vi har inom laget och jag tror att vi alla känner att det är dags att visa det nu.

 

Hur är resans upplägg på torsdag?

- Upplägget ser ut på följande vis: bil från Boden till Luleå Airport. Därefter flyger vi till Stockholm och äter lunch på Arlanda. Sedan tar vi flyget till Köpenhamn och tar tåget vidare till Hyllie där vi checkar in på hotellet, äter middag för att sedan åka tåg vidare till Eslöv och spela match som börjar vid 19.00. Visst kommer ni se matchen på SHEplay?Lycka till! Fler nyheter

Förlust mot AIK

25 oktober 2021, publicerad av Mikael Carlsson
Boden Handboll IF- AIK 24-29 (11-15) Boden: Sara Nordström 9, Emmy Nordmark 5, Kalia Klomp 3, Yasmin Domonji 2, Lisa Hansson 2, Soraia Viera Lopes...

Välkommen till Boden Arena

23 oktober 2021, publicerad av Mikael Carlsson
Match mot AIK söndag den 24 okt kl 16:00 i Boden Arena. För köp av biljett så är det enklast och snabbast via...

Annica Ölén tillbaka i Boden Handboll!

22 oktober 2021, publicerad av Mikael Carlsson
En ikon har återvänt som spelare.Annica har för 6 veckor sedan fött en son men är redan åter på handbollsplanen.Annica har under graviditeten...